Amikor lefogysz, tengernyi változást fogsz tapasztalni az életedben. Nem csak a mérlegen látott szám fog megváltozni. Az is drámaian új lesz, ahogyan kinézel és érzed magad, és ahogyan mások látnak téged. Mindannyiunknak megvan a maga oka a fogyásra. Van, aki tökéletes alakkal akar hivalkodni, míg mások azért veszítenék el a súlyfelesleget, hogy javítsanak az egészségi állapotukon. A kilók leadása önmagában is megterhelő élmény lehet, de az az átalakulás, ami a fogyás után az életünkben végbemegy, hihetetlenül felemelő. A fogyás utáni változások elképesztőek!

1. Hormonális változások

Értened kell, hogy a testben lévő zsírsejtek szabályozzák a nőknél és a férfiaknál egyaránt a felszabaduló ösztrogén mennyiségét, ami a hormonokkal játszadozhat. A megnövekedett ösztrogénszint mellett a szervezet alacsony tesztoszteronszinttől szenved, és valószínűleg izomvesztést és fáradtságot fogsz érezni. Amikor a test a fogyás során elkezd zsírt veszíteni, ezek a tünetek általában megszűnnek, és a hormonszintek stabilizálódnak.

2. Kevesebb méreganyag

Naponta több száz méreganyagnak vagyunk kitéve az ételek és a környezet miatt, amit eszünk, és a környezet, amiben tartózkodunk. A zsírsejtek tárolják ezeket a toxinokat, és a szervezet nem tudja kiöblíteni őket. Ez fokozott fáradtsághoz, testszaghoz, arcszínváltozáshoz is vezet, és növeli a rákos és egyéb betegségek kockázatát. Ha a szervezetedben kevesebb méreganyag van, automatikusan szebb lesz az arcbőröd is. A bőröd ragyogó és tündöklő lesz a jobb vérkeringésnek és a jobb táplálkozásnak köszönhetően, és az egészséged is szárnyalni fog.

salad-2756467_1920.jpg

3. Érzelmi boldogság

Ha egészséges ételekben gazdag étrendet követsz, rendszeresen sportolsz és fizikailag aktív maradsz, az agyad neurotranszmitterei jól működnek. Ez azt jelenti, hogy jobb a hangulatod, és megszabadulsz a nem kívánt stressztől. Az alváshiány köztudottan felesleges súlygyarapodást okoz, de ha sikeresen leadod a felesleges kilókat, valószínűleg jobban fogsz aludni. Az éjszaka közepén történő felébredés, a túlzott horkolás vagy a légzési nehézségek a fogyással valószínűleg megszűnnek.

4. Javuló immunrendszer

A zsírsejtek olyan receptorokat tartalmaznak, amelyek vonzzák az immunrendszer sejtjeit. Ha túlsúlyod van, a szervezet fokozott immunválaszt bocsát ki, mintha egy sérülés ellen küzdene. Bár némi gyulladás segít a fertőzések leküzdésében, a túl sok gyulladás káros lehet. A tárolt zsír emellett növeli a vérnyomást, ami számos szívvel kapcsolatos problémát vált ki. Tehát a testsúly leadásával tulajdonképpen normális vérnyomásszintet érhetsz el.

5. Fokozott mobilitás

Messze a legfontosabb változás, amivel a fogyás után valószínűleg találkozol, hogy sokkal többet tudsz tenni anélkül, hogy fáradtságot éreznél. A mobilitásod drámaian megnő, szinte más embernek érzed magad.

couple-1718244_1920.jpg

A fogyásban az a legjobb, hogy utána valóban hatékonyabb emberré válhatsz. Megtanulod a helyes táplálkozás értékét és a pozitív életmódváltás bevezetésének előnyeit. Energikus, egészséges, magabiztos és boldog leszel, ha meg tudod tartani az optimális testsúlyt. Ez az újonnan szerzett önbizalom inspirál arra, hogy keményebben dolgozz a magasabb célok eléréséért.

Ha nem tudod, hogyan vágj bele, elakadtál, vagy csak bátorításra van szükséged, keress bátran!

Képek: Pixabay