Válassza az Oldal lehetőséget

Rólam

log

Neked könnyű

Annak könnyű, aki tudja merre halad, harmóniában a testtel, lélekkel. Segítek, hogy könnyű legyen!

Eredmény és megoldás orientált

A legújabb kutatások alapján

Személyre szabott programok

Hi

Halász Arnold vagyok,  fitness – wellness oktató és kerékpáros edző

Régóta foglalkoztat, hogy mi kell a teljes élethez. Egyetemen pszichológiát tanultam, hogy jobban érthessem az agyunk, lelkünk működését. Később kerékpáros edzőként és fitness-wellness instruktőrként végeztem, jelenleg is tanulok rehabilitációs terapeuta (gyógymasszőr) szakon mert a test működése is érdekel. A sport jött-ment az életemben, leginkább állóképességi sportokban voltam aktív, ahol a felfedezés lehetősége vonzott, de előfordult, hogy motorversenyzőként vagy aerobic órán feszegettem a határaimat. Az utóbbi években siklóernyőzök és quadratlon világkupában versenyzem. 

Küldetésem, hogy minél több emberrel közérthető nyelven megoszthassam azt, amit nap mint nap tanulok az angol és magyar szakirodalomból, ezen a blogon vagy személyi edzőként, egészség és hosszú élet mentorként.  

A szabadság a legfontosabb

Legyen szó mozgásról, lélekről, anyagiakról és érzelmekről, élni csak szabadon érdemes.

Az egészség mégis fontosabb

A szabadságot egészségesen lehet megélni most és idősebb korban is, amit ma kell megalapozni, mozgással, táplálkozással, kapcsolatokkal.

Fejlődni, hogy adhassunk

A saját egészségünk, gazdagságunk, sokszínűségünk a forrás, amiből másnak adhatunk. Törekedjünk a fejlődésre, hogy környezetünk is felemelkedhessen.

Dolgozzunk együtt az egészségedért

Állóképességi edzés

Amatőr versenyzőként a korosztályos helyezésre hajtasz vagy csak formába lendülnél? Segítek a célod elérésében.

Egészséges hosszú élet

Az egészségben eltöltött évek száma nagymértékben függ a jelenlegi életminőségünktől. Szeretnél akár 10-20 évvel tovább aktív maradni?

Testsúlykontroll

Az évek alatt felszaladt és ragaszkodó kilók mindenkinek komoly kihívást jelentenek. Komplex kihívásra komplex választ kell adni. Együtt menni fog.

Szabadság

Egyszer élünk ezen a Földön, és teljes szabadságban érdemes élni. Anyagi, mozgás és lelki szabadság elérése egy izgalmas cél lehet.

Sport, edzés

Életművészet

Táplálkozás

Legfrissebb bejegyzések

Motiváció vagy akaraterő?

Motiváció vagy akaraterő?

Az életmódváltozás során a motiváció és az akaraterő két kulcsfontosságú eleme a sikernek. A motiváció az a belső hajtóerő, ami arra ösztönöz, hogy változtass az életmódodon, például egészségesebben étkezz, többet mozogj vagy leszokj a dohányzásról. Ez adja meg az...

Az autofágia mítosz

Az autofágia mítosz

Az autófágia nagyjából azt jelenti, hogy saját magunk megevése. A jelenség az utóbbi időben nagy visszhangot kapott, különböző táplálkozási tanácsadók, fitness influenszerek egyfajta titkos csodamechanizmusként hivatkoznak a jelenségre, ami a hosszú élet,...

Az agy betegíti meg a testet, de a test gyógyítja az agyat

Az agy betegíti meg a testet, de a test gyógyítja az agyat

A túlfejlett agyunk betegíti meg a testünket, és a testünk gyógyítja a rosszul működő agyunkat. Érdekes paradoxon, de valahol ez a civilizációs betegségek jónak tűnő megközelítése. Nézzünk körül az állatvilágban, a fejlettebb emlősök között A várható élettartamukat a...